lørdag 7. februar 2009

Sledeføre i Søgne











Så var det klart for 4. løp i vinterkarusellen.For DE var det tredje løp,for Svein andre,og Kristoffer var debutant i denne sammenheng.

De to yngste tok 3 km løypa,mens gamlefar er en slow starter og måtte ha hele 10 km å gjøre sine sprell på.
Lik startsted for begge distansene: torget i Søgne sentrum,videre innover "gamleveien" mot Volleberg.Såkalt inn og ut-løype,dvs man løper halve distansen før man snur og løper samme vei tilbake.

Underlaget var altså vekslende snø og is,så arrangør Glomsaker hadde kjøpt dekklister til å spraye under skoene for de som ville det.Vet ikke helt om det virket , men det ble ihvertfall ikke verre.
Starten kom litt brått på Svein, som ikke fikk satt igang klokka,men uten at det hadde noe som helst å si på resultatet.Ble liggende nokså alene i feltet mesteparten av tiden,med øyekontakt med løpere både foran og bak.
De nye piggskoa satt som klisteret,men kroppen/beina virket litt tunge idag.
De fem km til vending virket nesten uendelige,men humøret og farten steg litt på vei hjem,bare en liten knekk da 2 løpere under 14 år tok meg igjen og suste fra.
Mot mål ble jeg heiet frem av DE og Kristoffer og overraskende nok Jacob!
Tiden ble ca. 48.35, plasseringen nr 9 av 13 eller 14.

DE har sluttet å bli sjokkert over hvor dårlig vær han finner på å løpe i. Er det vær til å gå på ski, er det vær til å løpe også. Som Svein allerede har vært inne på kom starten noe overraskende, men jeg kom ganske kjapt inn i et fin rytme. Som ellers i vinterkarusellen var løypa flat og jeg trengte derfor ikke å bekymre meg for å gå tom i en motbakke. Ved runding lå jeg på ca 7,08. På veien tilbake løp jeg helt alene og hadde dermed en stressfri opplevelse. Følte at det meste funket fint i dag og hadde få problemer med det vanskelige føret. I mål viste tiden 14.20, noe som er klar årsbeste for min del. Håper det fortsetter sånn.

Må ellers få lagt inn at far og sønn Bjørnøy/Weaver imponerer stort på løpefronten. Tydeligvis gode gener der i gården. De blir nok snart karusellens svar på Team Klemetsen.
Kristoffer vil bare ha med til slutt at tiden ble 15.20,til tross for smerter i siden på vei tilbake.
Han er kjempeklar til dyst førstkommende lørdag også.

2 kommentarer:

Grendstad sa...

Ja, folk glømmer snart Team Klemetsen. Nå blir det snart bare Team Bjørnøy som gjelder.

Bra innsats. Tror Jacob kom for å se og lære. Han burde hive seg på snart.

Grendstad sa...

Gode tider. I mean: good times!