lørdag 11. april 2009

Skitur i 11+


Ingen påske uten skitur. Turen i dag ble lagt til Bjørn Dæhlis hjemtrakter Nannestad,nærmere bestemt Sjonken(ja det heter det).

Strålende vær og skikkelig påskeføre,altså klister.Området som heter Romeriksåsene er fulle av løyper i alle retninger,de fleste er familievennlige,med slake bakker både opp og ned.


Fire voksne og 2 barn la avgårde innover terrenget.På slik tur blir det jo til at de yngste bestemmer tempoet og avtanden som tilbakelegges.Etter 2.5 km ble det bestemt bålstopp.

Vi hadde med noe ved,men måtte supplere med kvist og greiner fra området.Undertegnede tok fatt på sankingen straks.og fant en perfekt tørrgran med knekt topp.Men jeg undervurderte foråtnelsen,slik at straks jeg tok i stammen,så delte den seg i flere deler.En av disse delene traff meg midt i hodet med såpass kraft at det ble litt blodig og nokså vondt.Idet fruen legger plaster på hodet mitt,setter Emma i et hyl!Hun har skjært seg nokså dypt i armen i et forsøk på å spikke pølsepinne.Godt at vi hadde med førstehjelp,og søster med helsebakgrunn.

Blødningen ble stoppet fort og effektivt,slik at bål og snøaktivitetene kunne gjennopptas.


Etter spising og drikking,begynte guttene å bli litt rastløse.Tre stykk la av gårde mot ei skihytte kalt Råsjøstua,mens jentene passet bålet.

4 kilometer hver vei(målt med gps),slakt oppover nesten hele veien.Dette brukte vi ca 1t15m. på.Altså totalt 13km på denne turen i dag.

Alle fornøyd tross uhell og skader.


2 kommentarer:

Grendstad sa...

Nå skjønner jeg hvorfor du alltid vil ha med ved på tur. Det er også en trøst å vite at andre jenter også kan kutte seg. Sofie gjorde det under spikking for et par år siden. Da var det ingen sykesøster tilstede, og det ble litt halvtraumatisk. Nå spikker jentene bare med mor.

Ski er bra.

Du kledde geviret.

DE sa...

Dette var da en blodig affære. Nærmeste vi kommer påskekrim i Diggidanga.

Er vel en annen person fra nordvestlandet som er elg, men du gjør det godt som stand in. Bra bilde.