søndag 30. august 2009

Søndagstur med pappatillegg


En del historielag arrangerte tur til Hemmesaugland, en kjær(?) gammel gård, brukt som søndagsskoleutfluktssted i barndommen, ligger 3 km inn hovedturløypa fra Stemmen og litt opp i høgget.

Jeg og ungene gikk fra en annen kant, noen kilometer nord for Høietun, fra en gård der. Det blei en drøy halvmils tur/retur langs en grusvei/god kjerrevei. Ungene koste seg, og det gjorde jeg også. Mest gåing, litt løping innimellom for gøy.

Snittalderen på stedet var vel rundt 72, he-he, men ungene fikk god kontakt med vertskapet i huset, gamle kjenninger i snittalder.

Da vi kom hjem måtte jeg ha en heietur i eget tempo, og tok en drøy halvtime over Ravneheia, litt innover og ned Bånetjønn og Ravnedalen. Holdt tidvis høyt tempo, og fikk min gode dose svette.

3 kommentarer:

DE sa...

Flott søndagstur må jeg si! Ungene dine er jammen spreke.

Skjønner ikke hvordan du orker å ta nok ei økt når du just er ferdig med en sånn tur, men sånn er det vel når man er i kanonform :)

ØY! sa...

ja vet hvor det er.
vi var vel innom på utflukt til Kr.sands høyeste punkt for noen år siden.

hvis barna er fornøyd så er vel alt vel...

når var du i heia?
kanskje vi var samtidig.

Grendstad sa...

Var i heia mellom 16.36 og 17.09 eller noe sånn.

Ja, vi var innom der ja på den Vehusknausekspedisjonen, og når vi gikk nedover til Kjerrane innom en hau med topper, hvis det var samme turen da. Husker ikke heilt.

Prøver å ha turer som ikke er for lange, hvor lengden ikke blir noe tema. Full klaff denne gangen. Ungene oppdager mye gøy i naturen, fanga sommerfugl, samla stein, plukka blomster, og så spora vi opp noen gamle husttufter i skogen. Veldig trivelig.