onsdag 19. august 2009

Turisttrening a la Toscana

Hilde strekker ut litt vel hardt i Pisa

Trange ganger mot toppen av Duomoen

Finfin utsikt fra toppen

Hilde og DE valgte å avslutte årets ferie med en treningsleir i Italia. Hva vi hadde mye av var lange vandreturer gatelangs. Ikke den hardeste treningen, men ufarlig er det ikke all den tid italienske piazzaer til tider er ujevne og innbyr til overtråkk. Torsdagen vurderte vi å ta en karuselltur ettersom vi ikke kunne være med på karusellen her hjemme. Men noe overraskende viste det seg at italienske karuseller kun er ment for barn.

De største fysiske utfordringene kom på tårnklatring. I Firenze gikk vi til topps i Duomoen med sine 463 trinn. Usedvanlig trange og bratte ganger, og det hele krydet med et salig trafikkaos. I Pisa gikk vi til toppen av et ikke helt ukjent skjevt tårn med 300 trappetrinn. Absurd opplevelse å gå rundt i et slikt tårn som heller så mye.

Videre ble det svømt i kortbanebasseng hver eneste dag. Dette har forhåpentligvis bidratt til å holde svømmeformen ved like selv om det er nokså utfordrene å holde tempoet oppe når man stadig vekk må vende.

Bra økt i bassenget

4 kommentarer:

Grendstad sa...

Flott reisebrev fra Italien! Ser ut til at dere har fått skikkelg turistmosjon. Svømming i et lite basseng er jo alltid hyggelig, og bra for kroppen.

Jeg hadde ingen tårnturer i høyden når jeg var i området, så dere skorer jo høyt på det.

Skulle tatt seg ut om Hilde hadde velta heile tårnet i Pisa. Da hadde nok Diggidanga blitt berømt. he-he

Velkommen hjem (gårutifra at dere er hjemme nå)

Hilde Fantomine sa...

Fint innlegg. Jeg er egentlig ganske fornøyd med antall skritt vi gikk i ferien.. til tross for veldig mange glass med vin. De har ikke bøtter vi kan spytte i...(som i France)... så Friskusen ble litt øresus...(som vedvarte..)..

Tårnturer er livet...du tenker jo at du vil omkomme..det er jo så trangt..og så mange idioter på høyhelte sko..og i tillegg 35 grader..og crappy evian vann... Livets tur.. nå venter London, og "hemmelig sted" og Paris...

Grendstad sa...

jasså, så reiseruta er klar for overskuelig framtid? Er det med eller uten truse?

Hilde Fantomine sa...

Her kan man faktisk velge fritt... kommer ann på solbrentheten og varmen....