lørdag 4. april 2009

God gammeldags gåtur


Etter å ha levd i 11642 dager fant jeg ut at det var på tide å bestige Den omvendte båt. Så jeg pakket sekken med drikke, kvikklunsj og sitteunderlag, og la deretter i vei fra parkeringsplassen på Prestheia.

Kartet mitt er ikke allverdens, men heldigvis var det meget godt merket. Veien opp gikk på rød løype via sødalsmyra. Fikk nokså bra puls i oppoverbakkene mot slutten. På toppen kunne jeg sitte i solveggen og nyte nista og en noe disig utsikt.

Veien ned gikk på blå løype via redalsheia og deretter kalkheia. Mye fin utsikt på denne trasèen. Etter demninga ved jegers gikk jeg en ukjent sti, litt til venstre for der karusellen gikk på torsdag. Ikke langt fra start/målområdet kom jeg over et minnesmerke over 5 russiske krigsfanger som ble henrettet her under krigens aller siste dager. Jeg stoppet opp noen minutter og prøvde å tenke igjennom hvordan ting var akkurat her i 1945, og hvor utrolig fredlig og anderledes alt er i dag.

Det er jammen fint å bare gå av og til også. Treningsutbytte er kanskje ikke det samme, men til gjengjeld både observerer og opplever man mye.

3 kommentarer:

ØY! sa...

jeg kjenner til minnesmerket,ja.
litt overraskende midt i skogen.
det er jo fint hvis det får oss til å reflektere litt over ting og tang.
Hadde du gått enda lenger til venstre,nesten i vannet,så kunne du observert en beverhytte .
For noen år siden observerte jeg bever der både på land og i vannet.

ellers var det jo på tide å bestige DOB i en alder.
Kanskje du bestiger Skråstadvarden før du er 40.

Grendstad sa...

Gåturer er jo som kondisjonsaktivitet undervurdert tror jeg. En får jo en viss pusting, og jevnt driv.

Det er bra på den omvendte båd 234 moh. Skråstadvarden er jo ikke så bra, men hører med. Anbefaler også Slettheia, eller Slettehei, som har tårn, lengre opp i heia mot Ålefjær ca.

Pleide å løpe/gå opp til båden i gamle dager, da jeg bodde i Markens. Fin tur opp på snaue timen, og utrolig interessant å se ned til byen fra toppen.

Tror jeg snart må opp igjen. Lenge siden nå.

Er du heilt frisk igjen nå?

DE sa...

Håper å bestige flere av de bynære topper, og blir gjerne med lokalkjente diggidangaer.

Ellers har jeg fremdeles litt etterdønninger etter forkjølelsen, men regner med å være tipp topp om noen dager.