fredag 17. juli 2009

Grensegange og -padling dag 2

Den storveise varden på Urddalsknuten. Rosskreppfjorden i bakgrunnen som vi padla på langs.

Bilen blir litt mindre liksom med en kano på taket.


Den store manndoms (galskaps)-prøven ble gjennomført denne dagen. Padling på grensa over Rosskreppfjorden (12-13 kilometer), deretter gange i 3-4 kilometer i ulendt terreng med ca 500 stigning til Vest-Agders høyeste punkt, Urddalsknuten 1434 m.o.h.. En fantastisk fin topp med fenomenal utsikt.

En utrolig tur. Fantastisk, idiotisk, idyllsk, spektakulær, og slitsom, ikke minst returen med kano. Da hadde vi vinden i mot en times tid, og det kosta mot og krefter. Heldigvis ga deg seg etterhvert mot kvelden, og vi kom vel hjem. Rosskreppfjorden er berykta, siden været fort skifter, og vinden får godt tak, så vi padla med alle forhåndsregler i bagasjen.

Vi var ute i ca 13 timer, padla nærmere 3 mil (inkl omveier langs land), og gikk 5-6 luftkilometer i ulendt terreng, med forsering av steinurer, skrenter, stupbratte lier, bekker, snøfonner og annet.

Her er padling under rolige forhold. Legg merke til at mannen i bildet har gps på fanget, for å følge grensa.

1 kommentar:

DE sa...

Fyttirakkeren for en dag! Utrolig spreke dere er som klarer å gjennomføre noe sånt. Denne ekspedisjonen er ikke for utrente folk, det er helt sikkert.

Veldig bra at dere er to stykker. Hadde ikke vært bra om Grendstaden satt avgårde på slike turer alene.