søndag 19. juli 2009

Ringknuden


En søndag formiddag med rydding i boder medførte skytteltrafikk mellom kjelleren og 4. etasje. Det er jammen god trening å løpe i trapper. Svetten slite så det ble riktig så god hverdagstrening.

Deretter valgte jeg å følge i Olavs fotspor og bestige Ringknuden for første gang. Parkerte sykkelen bak den derre kolonihagen oppe på Lund og fulgte stien som Olav tidligere har skissert. Krapp stigning i begynnelsen og slutten, men ellers flatt og fint. Gav på litt innimellom, men ikke mer enn at jeg hadde tid til noen blåbærstopp.

Kunne konstatere at toppmarkeringen hadde falt ned. Mulig den gikk i uværet i går. Ellers meget god utsikt der oppe som jeg brukte lang tid på. Filosoferte litt over Grendstadens tidligere forslag om å arrangere et "7 summit race" i Kristiansand. Tror det hadde vært kanongøy. Hvis vi lager et opplegg kan vi begynne i det små med venner og bekjente, og så se hvordan det går. Men først må vi velge ut passelige topper. Jeg mener følgende 4 må være med:

Odderøya
Ringknuden
Omvente båd
Hellerstønuten

Kom med forslag!

Toppdingsen er nede for telling

9 kommentarer:

Grendstad sa...

Lurer på om Duekniben må være med. Ellers blir det vel litt avveining om hvor langt vekk fra bykjernen en skal gå. Og å finne passende traseer mellom toppene.

Har også Gråmannen og Ravneheia f.eks.

Kommer også an på hvor hard løypa skal være. Skal vel være overkommelig for mosjonister i løpet av en søndag?

Hvis vi kommer fram til ei løype kan vi jo iallefall gjennomføre den sjøl, og så blir de med som har lyst neste gang etter litt promotering.

er heilt åpen foreløpig til løsninger og alt

Grendstad sa...

Ellers bra med hverdagstrening med løping/gåing i trapper. Når en ser på det som bra mosjon, blir det jo straks mer interessant.

ØY! sa...

det kan jo gjøres til et familieopplegg ala "på topp" bare med premiering.

eksempelvis alle på en dag, eller i løpet av en viss periode.

her er det mange muligheter.

tenkte også på Gråmannen.

DE sa...

Meget gode forslag dette. Duekniben er selvskreven føler jeg. Ravneheia er også et meget godt alternativ da denne fint kan kombineres med Hellerstønuten.

Gråmannen har jeg ikke vært på enda, men etter en kjapp sjekk på kartet ser jeg at den er minst like sentrumsnær som Omvendte båd.

Da har vi 7 gode topper :)

Er også helt åpen for hvilket opplegg vi kjører. Kanskje helst et mosjonsopplegg, hvor man velger selv hvordan man forflytter seg mellom toppene. Men muligens tidtakning også for de som er intressert i det. Isåfall burde vi få målt opp distanser.

Grendstad sa...

Mange muligheter. Kan jo enten bare ha toppene, eller eventuelt også forslag til veier mellom. Burde vel kunne kombineres med sykkel. Det blir jo et bra familieopplegg. Kan jo legge terskelen til Sofie/Emma-nivå, men kanskje også et voksen-nivå. ??

Hva med å begynne med et Emma/Sofie-nivå og et voksen nivå hvor en må ha litt kondis for å fullføre?

Kanskje bare skrive ned alle topper innen rekkevidde, og så eliminere.

Hilde Fantomine sa...

Dette virket kult!.. men en smule strabasiøst..det er jo et stykke mellom hver topp da...

En alternativ topp kan kanskje være den derre som kommer etter 1000-trappene..
(trappene er litt kult for kidsa også)

Ellers går fritida til maling av lekerommet hjemme for tida..så lite trening..og mye milkshake ala Vestbakke...dødelig kombo...

Grendstad sa...

Etter 1000-trappene er det vel Ravneheia som kommer, 144 moh.

Strabasiøst? he-he. En topp om gangen, så går det greit.

Maling og milkshake? hmmmm... Risting av milkshake kan jo være god mosjon det.

Hilde Fantomine sa...

Det er den toppen som vi kommer til etter vi har løpt 1000 trapp løpet.. bak sykehuset.. vet ikke om det heter ravneheia??
Det er ravneheia i Voiebyen også.. mange av de :-)

Kun Vestbakken som får rikelig med mosjon, siden det er han som står for ristingen av milkshaken... han putter noe alkohol i den au..den luringen...

Grendstad sa...

Det heter ravneheia ja

er vel flere av dem sikkert