søndag 24. august 2008

Soloraid på Odderøya

Bedre vær enn ventet gjorde at jeg på impuls tok en tur til Odderøya for litt soloklatring. Er en stund siden jeg har klatret ute nå, så det var virkelig på tide med ei økt.

Brukte som vanlig en del tid på å feste topptau rundt et tre på toppen. Særdeles nervepirrende å rappelere ned til topptaufestet, men det gikk da på et vis. Festet tauet i "Stråholmen" som er en av rutene som bare har topptaufeste. Denne løypa er i utgangspunktet 6+, men jeg unngikk de vanskeligste stedene ved å holde mer til venstre. Dermed tenker jeg løypa er nede på 5- eller noe sånt. 2/3 opp i veggen kom jeg i nærkamp med en hissig veps. Driten klarte å stikke meg i pekefingeren før den selv måtte bøte med livet.

Deretter flyttet jeg tauet to meter til venstre i den løypa som heter "Mastein" 5-. Klarte denne løypa uten nevneverdige problemer.

Det er slit å klatre på denne måten, men det er også god trening for psyken. Likevel er klatring først og fremst en sosial greie. Alt er mye tryggere når andre også gjør kontroll og følger med på det som skjer. Tviler derfor på at det blir noen stor solokarriære, men det er grei avveksling.

Dokumentasjon av topptaufestet
.

På toppen av Stråholmen

4 kommentarer:

ØY! sa...

hadde selv en tur på Odderøya i går,men var ikke på fyrsida.
vi tok den trygge "pensjonistveien".
relativ høy snittalder på kafeen iallefall.barna fikk vaffel og is,så da var de fornøyde.

håper ikke du får problemer med klatringa pga vepsestikket.

DE sa...

Var nokså hoven i går, men problemet er så godt som borte nå. Håper derfor på ei bra inneøkt i kveld. Er klar for oppvarming også dersom du har tid.

ØY! sa...

jada,er klar til oppvarming fra ca halv fem.
en gjeng fra jobb skal også på "trimtur" fra Svarttjønn.
slenger vel med litt der,men nivået er ikke så høyt så det passer fint hvis vi møtes i løypa et sted.
jeg sykler til samsen rundt fire og jogger mot Svarttjønn.
så får vi ta det som det kommer...

DE sa...

Den er grei. Jeg satser på ei runde i stampa fra kl. 18. Så da kan eventuelt møtes der.